Quadralis

Kleuren

 

kleurKleuren kunnen via volgende twee hoogtechnologische procédés aangebracht worden op aluminium profielen:

Lakken (ook moffelen genoemd)

Voor alle tinten behalve anodisatiekleuren worden de profielen ontvet, gereinigd, gechromateerd en gedroogd. Daarna wordt onder elektrostatische druk een poederlaag van 60 micron aangebracht. De profielen gaan vervolgens in een oven van 190°C om het poeder op het profiel te bakken. Zo verkrijgt men een stevige laklaag. Dit procédé verloopt helemaal volgens de richtlijnen van de Europese norm Qualicoat. Geregeld zijn er dan ook strenge controles. Om een metallic-structuur te verkrijgen wordt hetzelfde poeder gebruikt als voor de andere kleuren, maar worden er op homogene wijze aluminium schilfers aan toegevoegd. Zij creëren het typische metaaleffect.

Anodisatie

Ook hier worden de profielen eerst ontvet en gereinigd. Daarna worden ze in een chemisch bad gedompeld waar een artificiële oxidatie plaatsvindt: zo worden de poriën van de profielen geopend. Vervolgens worden de profielen in een bad van metaaloxide gekleurd. Tot slot worden de poriën terug gesloten in een speciaal stoombad. Dit procédé volgt de richtlijnen van de Europese norm Qualanod. Ook dit proces wordt geregeld streng gecontroleerd.

 

Beide procédés zijn kwalitatief even hoogstaand. Het verschil zit in het uitzicht. Waar bij lakken het aluminium oppervlak wordt bedekt met een laklaag, blijft bij anodisatie de structuur van het oorspronkelijke oppervlak van het aluminium profiel nog zichtbaar, zij het in een esthetische vorm: gladder en gekleurd of transparant.

Bi-color

Een bi-color uitvoering, waarbij binnen- en buitenzijde een verschillende kleur hebben, is perfect mogelijk.

Qualicoat/Qualinod

Alle profielen van Sapa Building System dragen het Qualicoat (lakken/moffelen) of Qualanod (anodisatie) label dat de kleurechtheid en kleurvastheid garandeert waardoor u er zeker van mag zijn dat de kleur van uw schrijnwerk een leven lang mooi blijft.  Deze normering biedt 10 jaar garantie op de laklaag en 5 jaar op de kleurechtheid. De enige voorwaarde hiervoor is dat het schrijnwerk gefabriceerd en geplaatst wordt volgens de technische voorschriften van Sapa Building Systems. Uiteraard voldoet Quadralis, als erkend Sapa aluminiumschrijnwerker, aan deze voorwaarden!

 

Colorama

Omdat kleur duidelijk modetrends volgt, stelde Sapa Building System de Colorama collectie samen, een assortiment van 9 actuele kleuren die leverbaar zijn in 4 verschillende afwerkingen: glanzend, mat structuur of structuur-metallic!

 

Buitenschrijnwerk in PVC & aluminium

 
  Quadralis